Iedereen die lang een bepaalde functie bekleedt zal problemen krijgen met sleur en verveling. Dit is niet vreemd, doe je al jaren hetzelfde werk, dan gaat dat op een gegeven moment saai worden. Het is aan je manager om dit te voorkomen en om jou en je collega’s tevreden en gemotiveerd te houden. Een manier om dat te doen is door zakelijke en persoonlijke training en coaching.

Wat is training?

Trainingen zijn ontwikkeld om iemand iets nieuws te leren en beter te maken in zijn of haar beroep. In het zakenleven betreft dit vaak onderwerpen als timemanagement, assertiviteit, leiderschap en communicatie. Door mee te doen aan dit soort trainingen zal je dus niet alleen jezelf verbeteren, je wordt even weggehaald uit je dagelijkse routine en je toont je werkgever dat je geïnteresseerd bent om jezelf verder te ontwikkelen. Heb je het gevoel dat je ergens achter ligt, of dat je meer assertiviteit nodig hebt om je baan goed te kunnen doen, dan kun je je manager zelf voorstellen aan zo’n training mee te doen. Een goede manager zal dit aanmoedigen en prijzen en je helpen dit te verwezenlijken.

Wat is coaching?

Coaching is een begeleiding, in plaats van een training. Wordt je gecoacht, dan word je zo gestuurd dat je zelf de oplossingen vindt, in plaats van dat je een bepaalde stof simpelweg moet leren. Coaching is beschikbaar in gebieden zoals loopbaanontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en ook in teamverband. Als je bijvoorbeeld al meerdere malen geprobeerd hebt verder te groeien en elke keer word je afgewezen, dan kan je hier ongemotiveerd en onzeker van worden. Met coaching kun je hieruit worden geleid en krijg je inzicht in waarom je wordt afgewezen en wat je hieraan kunt doen. Beide opties hebben dus zowel voor de werkgevers als voor de werknemers grote voordelen en zijn een goede manier om aan jezelf en je interne carrière te werken.